VITAMIN MAMA DANISH: ESP TAK SELAMAT???

23 Oktober 2014

ESP TAK SELAMAT???

ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)









  •  1 TIN ESP dihasilkan daripada 30kg kacang soya.
  • Mengandungi non GMO (non genetically modified organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah
  •  merupakan satu-satunya produk dlm pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.
  • diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
  • sesuai utk semua peringkat umur
  • kandungan indeks Glisemik (G.I) yg rendah menjadikan ia amat sesuai untuk pengidap kencing manis.
  • 1 hidangan ESP shaklee bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kaliganda susu rendah lemak, tiada kolesterol. tiada asid urik malah mudah diserap oleh tubuh manusia.






Antara Manfaat Utama 

  • Awet muda - kandungan asid amino membina otot, kuku, rambut, darah. organ, kulit dll. 
  • baik untuk hormon - kacang soya adalah satu satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones yang berfungsi sama dengan hormon wanita. 
  • membantu merendahkan paras kolesterol.
  • mencegah risiko osteoporosis
  • mencegah risiko sakit jantung
  • baik utk prostat - genisten dlm soya berkeupayaan  mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser
  • memusnahkan radikal bebas dlm sel badan sebelum menukarkan sel DNA kpd sel kanser
  • sgt baik untuk pemulihan uterus, menapos dan pembesaran prostat
  • merangsang pembentukan semula kulit dan otot
  • mengurangkan kedutan
  • agen anti penuaan
  • mengembalikan radian kulit
  • memejalkan otot
  • mempercepatkan penyembuhan luka
  • mengurangkan kesan parut
  • membekal tenaga dengan segera
  • meningkatkan sistem imun
  • mencegah migrain, insomnia dan stress
  • membaiki daya ingatan, vitaliti dan dorongan seksual

  • Orang barat sering mengwar-warkan kebaikan minum soya (sebab USA merupakan pengeluar kacang soya terbesar didunia),namun sebenarnya soya dapat mengurangkan tahap kesuburan lelaki dan wanita.Selain itu soya boleh meningkatkan risiko kanser payudara,kanser ovari,kanser prostat serta melemahkan otak dan tulang kerana soya mengandungi hormon estrogen yang sama dengan estrogen pada orang perempuan.

    BETULKAH????

    MARI KITA SEMAK DI BAWAH NI!! BETULKAH SOYA TAK SELAMAT DIGUNAKAN? AISH, BAHAYA NI.

     Rasulullah SAW bersabda: "Apa yang dihalalkan oleh Allah dalam Kitab-Nya adalah halal dan apa yang diharamkan Allah di dalam Kitab-Nya adalah haram, dan apa yang didiamkan (tidak diterangkan), maka barang itu termasuk yang dimaafkan". (riwayat Ibnu Majah dan al-Tarmidzi).

    Ada tak dalam Al Quran menerangkan bahawa soya tidak selamat? Mcm Allah larang kita makan daging khinzir, minum arak? Takde kan..  Bak meh nas , hadis or dalil kate soya tak bagus.. Ckp soya tak bagus..sama macam menghina kejadian Allah juga.. mencipta sesuatu yg sempurna ;) pandai2 kan kitabuat hukum sendiri. Sepatutnya kita kaji dulu kenapa org ckp soya tu tak bagus. Bukannya melatah tanpa bukti-bukti yang tak sahih.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

    7 KRITERIA PEMILIHAN SOYA YANG SELAMAT UNTUK DIGUNAKAN


                                                                                  
    • Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.

    • Soybean tu mestilan Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan

    • Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu- Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.

    • Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang

    • Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.

    •  Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan- Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result

    • Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsurkalsium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg demikian unsur kalsium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium

     So, macam mana? Itu dia 7 checklist soya yang selamat. Bagaimana dengan ESP?  Masih ragu2? Sudah tentu la QC Passed. Saya dah cuba bermacam-macam dan inilah yang terbaik.Semua peringkat umur bermula dari 1 tahun boleh ambil ESP mengikut sukatan yang ditetapkan oleh pihak Shaklee. Bukan men hentam ja nah. hihi.. ESP banyak memberi kesan sampingan yang menempel kat badan saya..hihi. Tak Caya? No Wonder la ESP terjual beribu-ribu tong sebulan.
    Tak rugi rasanya laburkan sedikit wang untuk kesihatan anda dan keluarga. Anda berhak untuk memilih yang terbaik. 



                                                                                                                                                                                        
    Kalau rasa info ni bermanfaat, share la dengan kawan2 ye. dapat gak pahala free.hihi
                                                                                                                                                                                                                                        Jika berminat untuk mencuba produk ini, boleh hubungi saya melalui:

    Sms/whatsapp : 013-5074833
    Facebook : NISAK ABU HASAN
    Facebook page : Kedai Vitamin Saya



    Sumber : cerdascergas



Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

TQ atas komen anda. Share jika bermanfaat.

VITAMIN MAMA DANISH Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign